2017. Június 29. csütörtök


Hozzávalók (6 adaghoz):
A rizslepényhez:
20 dkg barna rizs
6 dkg reszelt cheddar sajt
1 kissé felvert tojás
szín
A friss paradicsomtöltelékhez:
6 kis paradicsom
6 hámozatlan fokhagymagerezd
1 evõkanál olívaolaj
frissen õrölt fekete bors
8 ágacska friss kakukkfû
5 dkg morzsolt kecskesajt
3 kissé felvert tojás
1/2 dl tej


ELKÉSZÍTÉSE:
A rizst bõ, forró vízben 35-40 percig fõzzük, vagy amíg megpuhul; lecsepegtetjük, félretesszük hûlni. A sütõt elõmelegítjük 200 fokosra. A rizst, a sajtot és a tojást jól összedolgozzuk. A keveréket elterítjük egy vékonyan kivajazott, 25 cm átmérőjû pizza- vagy quiche-forma alján, és 15 percig sütjük.

A paradicsomokat félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé, a héjas fokhagymával együtt, nem tapadós sütõlemezre tesszük, megkenjük olajjal, meghintjük borssal. Mintegy 30 percig sütjük. Kivesszük a sütõbõl, kissé hûlni hagyjuk. A fokhagymát meghámozzuk.

A sütő hőmérsékletét 180 fokosra csökkentjük. A rizslepényen elrendezzük a paradicsomot, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a kecskesajtot. A tojást a tejjel felverjük. A paradicsomra öntjük, és 1 órán át sütjük, vagy amíg megszilárdul.


TIPPEK:
A chévre-nek is nevezett kecskesajt a szupermarketekben és a jobb csemegeboltokban kapható. Meglehetõsen csípős az íze, meg kell szokni. A sütéstől valamivel enyhébb lesz, de így is elég erőteljes. Aki jobban szereti, helyettesítse feta sajttal.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés