2017. Április 28. péntek


Hozzávalók:
8 patkó alakú, egyenként kb. 20 dkg-os pontyszelet
5 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál zabkorpa
10 dkg zabpehelyliszt
2 tojás
őrölt fekete bors
A sütéshez: bőven olaj


ELKÉSZÍTÉSE:

A halat megmossuk, ha lehet, a bőrét éles késsel lefejtjük, majd a szeleteket megsózzuk, esetleg megborsozzuk, és félretesszük. A zsemlemorzsát meg a zabkorpát összekeverjük. A halszeleteket a szokásos módon a zabpehelylisztbe, a felvert tojásba és a korpás morzsába forgatva bundázzuk. Közepesen forró olajban 6-8 perc alatt megsütjük, majd papírszalvétára szedve a fölösleges zsiradékot jól leitatjuk róla.

Majonézes burgonyasaláta illik köretnek hozzá.

További karácsonyi receptek

Szerző Hargitai György








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés