2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók 4 személyre:
3 nagy érett paradicsom (75dkg)
15 dkg kis kagylótészta vagy makaróni
2 evõkanál olívaolaj
3 evõkanál sûrített paradicsom
1 vöröshagyma
1 fokhagymagerezd
1 kis, piros húsú paprika
1 liter zöldségalaplé
1/2 dkg friss bazsalikomlevél vagy 11/2 teáskanál szárított bazsalikom
bors
friss bazsalikomlevelek a tálaláshoz


ELKÉSZÍTÉSE:
A vöröshagymát és a paprikát finomra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A paradicsom bõrét kereszt alakban bemetsszük. Tálba tesszük, és forró vízzel leöntjük 2 percre. Ezek után lecsepegtetjük, lehûtjük, és meghámozzuk, végül a a húsát összetörjük.

Egy vastag aljú fazékban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát; kevergetve 10 percig pirítjuk, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a paradicsomot, és még 10 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sûrített paradicsomot és a cukrot, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, kis lángon 15 percig fõzzük. Levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a bazsalikomot. Lehûtjük. Kis adagokban simára turmixoljuk. Visszatesszük a fazékba, és lassan felmelegítjük.

A tésztát forró, sós vízben külön megfõzzük; amikor puha, jól lecsepegtetjük. A leveshez adjuk, az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés