2017. Április 28. péntek


Hozzávalók:
25 dkg lencse
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 vöröshagyma
1 evőkanál mustár
1 púpozott evőkanál finomliszt
1 dl tejföl
2-3 virsli
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
fél csokor petrezselyem


ELKÉSZÍTÉSE:

A lencsét átválogatjuk, megmossuk, 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, lábasba töltjük és bő 1 liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet meg a megtisztított, finomra vágott hagymát beledobjuk. Fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Mustárral ízesítjük, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük. Karikára vágott virslivel és felaprított petrezselyemmel még 2-3 percig forraljuk.

Adagonként körülbelül 24 g fehérjét, 18,5 g zsírt, és 38,2 g szénhidrátot tartalmaz.


TIPPEK:

A lencsével felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret is főzhetünk.

 

További szilveszteri receptek








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés