2018. Október 15. hétfő


Hozzávalók 2 személyre:
250 ml hideg víz
50 g porcukor
1 rúd fahéj kisebb csipet sáfrány
1 ek. méz
12 félbevágott sárgabarack
150 g görög joghurt
50 g apróra vágott zöld pisztácia


ELKÉSZÍTÉSE:
Tegyük a vizet, a cukrot, a fahéjat, a sáfrányt, a mézet egy megfelelő méretű edénybe, és melegítsük addig, amíg a cukor fel nem olvad. Lassú tűzön főzzük további öt percig, majd merítsük bele finoman a megmosott, félbevágott sárgabarackokat. Főzzük további öt percig, vegyük le a tűzről és dobjuk ki a fahéjrudat. A sűrű joghurtot szedjük kis tálkákba, tegyünk rá egy keveset a barackokból és locsoljuk meg az édes sziruppal.

TIPPEK:
A görög joghurt sűrűbb és krémesebb a nálunk kapható natúr joghurtoknál. Ha nem tudjuk beszerezni, magunk is előállíthatunk hasonló állagút: a natúr joghurtot töltsük tiszta pamutanyagba (pl. gézbe), és függesszük fel néhány órára, így a hígabb része kicsöpög belőle.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés