2017. Augusztus 21. hétfő


Hozzávalók 4 személyre:
25-25 dkg fehér és piros szõlõ
1, 5 dl frissen préselt fehér szõlõlé
1, 5 dl tokaji szamorodni
4 evõkanál cukor
2 tojás
2 evõkanál citromlé
1 evõkanál étkezési keményítõ
néhány szem szõlõ a díszítéshez


ELKÉSZÍTÉSE:

A szõlõt megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, és ki is magozhatjuk. Ha elkészült, 2-2 evõkanál szõlõlével, citromlével, porcukorral és szamorodnival összekeverjük, majd 5-10 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Közben a tojásokat az étkezési keményítõvel, a maradék borral, a szõlõlével valamint a cukorral habosra keverjük, majd tûzálló tálba töltjük, és 650 wattal 2 percig melegítjük. Ezután habverõvel még egyszer jól felverjük, s változatlan teljesítménnyel 1 percig melegítjük. Akkor jó, ha krémszerûen besûrûsödött. Végül ismét felverjük, és a kompótos tálakba szórt szõlõszemekre öntjük.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés