2014. Október 25. szombat


Hozzávalók:
nyers füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál egész bors
babérlevél
sárgarépa, fehérrépa, zeller
4-5 főtt tojás
torma, mustár
retek


ELKÉSZÍTÉSE:

Előző este áztassuk be a nyers füstölt sonkát annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Másnap bő hideg vízben tegyük fel főni. Adjuk hozzá a nagyobb szeletekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a borsot, és a babérlevelet. Ha már félig megfőtt a sonka, adjuk hozzá a szeletekre vágott zöldségeket. Akkor főtt meg, ha a sonka csontját ki tudjuk húzni, mintegy leválik róla a hús. Hagyjuk kihűlni a saját levében, majd vágjuk vékony szeletekre.

Készíthetjük kötözött sonkából is a lakomát, ami akkor főtt meg, ha hústűvel átszúrva puhának érezzük.

Főzzük keményre a tojásokat, öblítsük le hideg vízzel, majd szeleteljük fel. A sonkát és a tojást tálaljuk a főtt zöldségekkel, tormával és mustárral, és díszítsük retekkel.

További húsvéti receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés
Ajánló
Ajánló
Ajánló