2017. Október 19. csütörtök


Hozzávalók 4 személyre:
200 g tőkehalfilé
100 g páncél nélküli garnéla
100 g tejszín
1 vöröshagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
1/2 l hal-alaplé (kockából)
1/8 l fehérbor
késhegynyi sáfrány
fehérbors
kapor a tálaláshoz


ELKÉSZÍTÉSE:

A halszeletekre csepegtessünk citromlét, majd tegyük félre. A hagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra, a vajon dinszteljük üvegesre, majd liszttel hintsük meg.

Állandó kevergetés mellet öntsük fel a hallével és a borral, majd kis lángon főzzük tovább. Kb. 20 perc múlva szűrjük le, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a sáfrányt, a falatokra vágott tőkehalat és a garnélákat.

Főzzük együtt 5 percig, majd öntsük hozzá a tejszínt, végül ízesítsük sóval és borssal. Előmelegített levescsészében, kaporággal díszítve tálaljuk.

További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés