2017. Március 28. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
500 g kígyóuborka
300 ml kefír
200 g feta sajt
50 g zöldpaprika
50 g paradicsom
40 g póréhagyma
bazsalikom, fehérbors


ELKÉSZÍTÉSE:

A megmosott, hosszában félbevágott kígyóuborkát 10-15 cm-es darabokra vágjuk, belsejét kivájjuk, majd összekeverjük a megmosott, apróra vágott zöldpaprikával, paradicsommal és póréhagymával.

A szétnyomkodott fetasajtot elkeverjük a kefirrel, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és bazsalikommal, őrölt fehérborssal ízesítjük. Só hozzáadása a feta sós íze miatt nem feltétlenül szükséges.

A zöldséges kefires fetasajtos masszát a kivájt uborkába töltjük.

Forrás Táplálkozás és tudomány (A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének hírlevele)








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés