2017. Augusztus 18. péntek


Hozzávalók:
2 ek növényi olaj
2 csirkemellfilé
1 zacskó spagetti
4 paradicsom felvágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1/2 ek őrölt kömény
2,5 tk chillipor
só, bors ízlés szerint
1,5 csésze víz
1 csésze sovány reszelt sajt


ELKÉSZÍTÉSE:

Egy evőkanálnyi olajat melegítsünk közepesen forróra egy serpenyőben, majd pirítsuk át benne a csirkemelleket. Vegyük ki a húst és tegyük félre.

Öntsük a serpenyőbe a többi olajat és szórjuk bele a félbetört spagettit. Főzzük, pirítsuk, amíg a tészta meg nem barnul kissé. Itassuk le a felesleges zsiradékot, majd szórjuk rá a paradicsomot és a hagymát.

Kockázzuk fel a csirkehúst, majd tegyük vissza az edénybe, fûszerezzük a köménnyel, a chillivel, sóval és borssal. Öntsük fel vízzel, kavarjuk össze és főzzük közepes lángon addig, amíg a tészta meg nem puhul és a víz fel nem szívódik. Ez kb. 10 perc. Ha a tészta nagyon nem akar puhulni, egy kis vizet töltsünk rá és kicsit összekavarva főzzük valamivel tovább.

Szedjük az egészet egy nagy tálra, ahonnan mindenki kedvére szedhet. Reszelt sajtot kínáljunk hozzá.

Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 14,5 g; koleszterin: 70 mg; nátrium: 217 mg; teljes szénhidrát: 48,1 g; rosttartalom: 2,8 g; fehérje: 32,1 g.

További koleszterinszegény receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés