2017. December 16. szombat


Hozzávalók:
44 dkg csicseriborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
2 evõkanál aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 mokkáskanál õrölt koriander
2 mokkáskanál õrölt kömény
1 teáskanál sütõpor
olaj


ELKÉSZÍTÉSE:
A csicseriborsót átválogatjuk és megmossuk, majd négy-ötszörös mennyiségû hideg vízbe áztatjuk néhány órára vagy akár egész éjszakára. Másnap leszûrjük, jól lecsöpögtetjük, majd turmixgépben finomra õröljük. Hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, az összenyomott fokhagymagerezdeket, a petrezselymet, a köményt, 1 evõkanál vizet és a sütõport. További 10 másodpercig turmixoljuk, amíg durva masszát kapunk.

Lefedve 30 percig pihentetjük. A falafelmassza púpozott evõkanálnyi adagjaiból gömböket formálunk, és kézzel kinyomjuk belõlük a fölösleges folyadékot. Mély, vastag aljú edényben közepes lángon felhevítjük az olajat. A falafelgolyókat nagy kanállal óvatosan az olajba tesszük, 3-4 percig sütjük õket. Amelyik aranybarnára sült, azt szűrõkanállal óvatosan kiszedjük az olajból.

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, zöldségekkel pedig pitakenyérbe tölthetjük.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés