2017. Március 28. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
4 sertésszelet (egyenként 1,5 cm vastag, összesen kb. 700 g)
2 evõkanál margarin
1 1/2 teáskanál aprított friss kapor, vagy 1 teáskanál szárított kaporlevél
1 evõkanál dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma
kaporlevél ízlés szerint
fekete bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A sertéshússzeleteket 2 fólia közé helyezzük, és nagyjából 0,5 cm vastagságúra kiklopfoljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és elkeverjük a mustárral és a kaporral, és a hús mindkét oldalát bevonjuk ezzel a keverékkel. Nagyobb serpenyõben felforrósítunk egy evõkanál margarint, beleteszünk 2 szelet húst, majd mindkét oldalon közepes hõmérsékleten 2 percig sütjük, utána kivesszük és melegen tartjuk. A másik két szeletet a maradék margarinon sütjük meg.

Ezután a kaporleveleket megmossuk és szárazra töröljük. A sertésszeleteket sóval és borssal ízesítjük, a kaporral körítjük és azonnal tálaljuk. Ehhez az energiaszegény ételhez zöld saláta illik zsemlekockákkal és vékony parmezáncsíkokkal.

Személyenként körülbelül 39 g fehérjét, 9 g zsírt, és 0 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés