2017. Augusztus 18. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
0,5 kg csontos csirkemell
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg vöröshagyma
5 dkg zellergumó
1 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál liszt
4 dkg margarin
1 dl tejszín
2 db tojássárgája
1 citrom leve
1 csokor petrezselyem
őrölt bors, csipetnyi tengeri só


ELKÉSZÍTÉSE:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és a csirkemellel együtt 1 liter, sóval és borssal ízesített vízben puhára főzzük. A megfőtt csontos húst kivesszük a levesből, lebőrözzük és kicsontozzuk, majd a húst csíkokra vágjuk és félretesszük.

A főtt zöldségeket a leves levével együtt összeturmixoljuk. A lisztből a margarinon világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük az turmixolt levest. A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzámelegítjük a tejszínnel alaposan elkevert tojássárgákat. Utána beletesszük a húscsíkokat, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint savanyítjuk citrommal.

Zsírtartalom: személyenként 14,5 g

 



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

Ez az étel megfelel a magas vérnyomásban szenvedőknek, valamint a fogyókúrázóknak is. A hipertóniás betegnek csökkentenie kell a nátrium-bevitelt (konyhasó), biztosítani kell a megfelelő mennyiségű káliumot, napi rendszerességgel kell zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, előtérbe kell helyeznie a növényi eredetű táplálékokat, alacsonyabb zsírtartalmú ételeket, valamint kerülnie kell a cukros ételeket, italokat. Ugyanez igaz a fogyókúrázókra nézve is.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés