2018. Április 26. csütörtök


Hozzávalók:
1 kg csirke (szívvel és májjal)
80 dkg póréhagyma
1 nagy vöröshagyma
10 szem aszalt szilva
6 evõkanál árpagyöngy
2 késhegynyi frissen õrölt fekete bors
1 teáskanál só
fél csokor petrezselyem


ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A csirkét megmossuk, és a szívvel meg az aszalt szilvával annyi vízbe tesszük, amennyi szûken ellepi. Felforraljuk, közben a habját leszedegetjük. A hagymakockákat, az árpagyöngyöt, a sót és a borsot a csirkéhez adjuk. Fedõ alatt gyenge tûznél másfél órán keresztül fõzzük, úgy, hogy a lé éppen csak gyöngyözzön.

A póréhagyma zöld részét levágjuk, a fehér hagymatestet gondosan megmossuk, leszárítjuk és felkarikázzuk. Egy és negyed órai fõzés után a májjal együtt a csirkéhez tesszük, és további 15 percig fõzzük. A fõtt csirkét kivesszük a lébõl, kicsontozzuk, lebõrözzük, majd a húst és a belsõséget vékony csíkokra aprítjuk.

Közben a levet fedõ nélkül, közepes lángon kétharmadára beforraljuk. A húst a lébe tesszük, és sóval, borssal kellemesre fûszerezzük. A megmosott és megszárított petrezselyemzöldet megszabadítjuk vastagabb szárrészeitõl, a leveleket apróra vágjuk, és a leves tetejére szórjuk.

Adagonként körülbelül 59 g fehérjét, 18 g zsírt, és 44 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés