2017. December 18. hétfő


Hozzávalók:
1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 csésze rozsliszt
2 tk. sütőpor
1/2 tk. só
2 tojás
1/4 csésze víz
2 ek. kukoricaolaj
1 tk. mák


ELKÉSZÍTÉSE:

Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport és a sót. Verjük fel a tojásokat egy tányérban, és egy keveset tegyünk félre a kenyér megkenéséhez. Adjuk hozzá a tojáshoz a vizet és az olajat, majd öntsük hozzá a liszthez. Alaposan dolgozzuk össze, és lisztezett deszkán formázzunk belőle kenyeret.

Tegyük kivajazott tepsibe, adjunk a maradék tojáshoz egy kevés vizet, kenjük meg a kenyér tetejét. Szórjuk meg mákkal, vágjuk be 2-3 helyen a tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

A candidával fertőzöttek nem fogyaszthatnak olyan kenyeret, ami élesztővel készült, a fehér lisztből készült kenyér pedig semmiképp sem ajánlott. A diéta első két hetében jobb, ha saját kezűleg készítünk kenyeret. Az alábbi kenyeret könnyű elkészíteni, de gyorsan kiszárad. Tegyük felszeletelve mélyhűtőbe, így kenyérpirítóban kiolvasztva és kissé megsütve friss, illatos kenyeret ehetünk.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés