2017. Október 22. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb fej karfiol apró rózsáira szedve
2 nagyobb fej vöröshagyma hosszában felvágva
3 nagyobb fej burgonya hosszában felvágva
1 kk. fokhagymakrém
1 kk. reszelt gyömbér
2 tk. õrölt kömény
2 tk. chilipor
2 tk. õrölt koriander
1 tk. garam masala
1/2 tk. kurkuma
3-4 ek. növényi olaj


ELKÉSZÍTÉSE:

Egy wokban vagy mélyebb serpenyõben hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a köménymagot és sûrû keverés mellett fonnyasszuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymakrémet, a gyömbért, a chilit és keverjük alaposan össze. Ez után jön a garam masala, a koriander és a kurkuma. Ha ez megvan, beletehetjük a burgonyát. Jól összekeverjük, lefedjük, és kis lángon hagyjuk párolódni egy ideig (kb. 15 perc).

Amikor a burgonya már félkemény, hozzáadhatjuk a karfiolt is. Keverjük át alaposan úgy, hogy a karfiol rózsái is szép sárga színt kapjanak. Fedjük le és pároljuk további 15-20 percig. Amikor elkészült, vegyük le a tûzrõl, szórjuk meg friss korianderlevéllel, és fedõ alatt hagyjuk még 10 percig párolódni. Ez idõ alatt szépen megteríthetünk, majd néhány szelet friss pitával tálaljuk a vegetáriánus finomságot!









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés