2020. Július 10. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Az ondó kifolyik a hüvelyemből
A tanácsát szeretném kérni! Én 28 éves nő vagyok. Két évvel ezelőtt volt egy spontán vetélésem és az óta most először gondoltuk úgy a férjemmel, hogy ismét megpróbáljuk a gyerekvállalást.
A gondom az volna, hogy tud-e tanácsot adni arra vonatkozóan, mitől lehet, hogy a férjem amikor közösül velem, az ejakuláció során az ondó kifolyik a hüvelyemből az együttlét után, amikor kihúzza a hímvesszőjét a hüvelyemből. Ez nem egyszeri eset, hanem már az 5. alkalommal "így járunk". Korábban ilyen nem volt ezért is furcsa ez mindkettőnk számára.
LinziKedves Linzi!
Alig hiszem, hogy ilyen nem volt – legfeljebb, mivel nem akartak gyereket, nem figyeltek rá. Az ondó egy része természetes módon kifolyik a hüvelyből - hogy mennyi, azt a fizika törvényei határozzák meg. Olyan pózban, ahol a gravitáció miatt a méh felé folyik az ondó, viszonylag kevés csordogál el. Ha a nő van felül, viszonylag több.
Korábban a megtermékenyítés esélyének fokozására szokás volt javasolni, hogy a nő helyezzen párnát a csípője alá és az aktus után maradjon egy darabig olyan helyzetben, hogy a medencéje kiemelt maradjon. Ha a férje ondójával nincs különösebb probléma, akkor ennek és a hasonló manipulációknak nincs túl nagy jelentősége. Ezek nélkül is minden további nélkül teherbe eshet.
Azonban ne feledje, hogy a spontán teherbe esés valószínűsége mindössze 20% és ez nem adódik össze aktusonként. Minden következő aktusnál újra csak 20% az esély. Legyenek tehát türelemmel.
Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés