2020. Július 03. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


A pénisz mérete összefügg a szeméremdomb zsírpárnájával?
19 éves vagyok és az a helyzet, hogy nem vagyok megelégedve a péniszem méretével. Olvastam valahol, hogy ez a szeméremdombon lévő zsírpárna miatt van. Esetleg milyen módszerrel tüntethető el a zsírpárna?Kedves Kérdező!
Erről a témáról sok téves eszmét lehet olvasni. Számottevő azoknak a száma is, akik az úgynevezett „kis pénisz komplexustól” szenvednek, ezért kicsit bővebben kifejtve írok a problémáról.
Nagyon sokan elégedetlenek a méreteikkel – a komolyan vehető kutatások azt igazolták, hogy objektíve teljesen alaptalanul. A hímvessző mérete petyhüdt állapotban átlagosan 5-10 cm, erekcióban 12-16 cm. Kimutatott tény az is, hogy akiknek „Kis pénisz komplexusuk” van, általában irreális elképzeléseik vannak a pénisz méretéről, mert ezeknél az átlagoknál sokkal nagyobb számokat gondolnak.
Emlékeztetőül: a hüvely átlagos hossza kb. fele a merev pénisz átlagos hosszának… A komolyan vehető kutatások azt is igazolták, hogy az átlagos pénisz méretek tökéletesen elégségesek a nők kielégítéséhez. Saját praxisom egyébként teljesen egybevág a kutatási eredményekkel.
De mint minden szorongásnak, ennek is megvannak a vámszedői. Se szeri, se száma a piacon a különféle pénisznagyobbító praktikáknak, technikáknak, segédeszközöknek. Sajnos, vannak, akik még műtéteket is hajlandók elvégezni, egyébként teljesen normális méretű férfiakon. Mindezek az eszközök, eljárások, leginkább azoknak hasznosak – anyagilag – akik árulják, propagálják, elvégzik őket.
A szakszerű terápia ezek helyett a felvilágosítás, tanácsadás (lenne), aminek az az előnye, hogy nem csak sokkal olcsóbb, de használ is.
A konkrét esetre térve, a szeméremdombon lévő zsírpárna valóban elfedi a pénisz tövét, de csak nagyfokú elhízás esetén okoz ez problémát. Akkor sem az „eltakart rész” hiányzik, hanem inkább arról van szó, hogy a nagy körfogat, a lógó has, bizonyos pózokban nagyon megnehezíti, esetleg lehetetlenné teszi az aktust. Különösen akkor, ha a partner is túlsúlyos. De még ezekben az esetekben is vannak a behatolásra alkalmas pózok.
A szeméremdombi zsírpárna nem véletlenül van ott és nem véletlenül csak akkor „fogy el”, ha az illető nagyon lesoványodik. Az ilyen sovány személyeknél éppen az szokott problémát jelenteni, hogy kissé hevesebb aktusnál a „csontzene” meglehetősen fájdalmas…
Azt javasolom tehát, hogy ha nem különösebben túlsúlyos, akkor hagyja békén a zsírpárnáját. Mérje meg a hímvesszőjét és ha az említett átlagos zónába esik, akkor nyugodjon meg, mindenre elég lesz…
Megjegyzés: a méretet a szeméremcsonttól, tehát nem a zsírpárna felszínétől kel mérni. Ha esetleg komolyabb túlsúlya van, akkor sem a szeméremdombjával kellene manipulálni, hanem a szokásos fogyókúrás módszerekkel.
Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés