2020. Szeptember 22. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


A pornó miatt vagyok még mindig szűz?
21 éves férfi vagyok és meg nem voltam nővel! Mindig ha rákerül a sor a szexre megtorpanok és félek, hogy nem lesz merevedésem. Ha pedig otthon a tévé előtt önkielégítést végzek, akkor semmi gond! Mit tegyek? Lehet azért mert túl sokat nézek pornót?
rsanyi89Kedves Kérdező, nem tudom, mennyi az a "túl sok"? Ha szinte kizárólag pornófilm nézése közben szokott önkielégítést végezni, akkor annak lehet olyan következménye, hogy rögzül ez az összefüggés és a pornó nélkül már nehézkessé válik a dolog. Ha elég jól működik a fantáziája, akkor esetleg megpróbálhat felidézni egy izgató jelenetet. Ennek a hatása fokozható azzal, ha a reális életben is úgy irányítja a helyzetet, hogy hasonlítson a pornójelenetre, amit elképzel. Ha elég nyitott a partnere, akkor meg kérheti arra is, hogy az aktus előtt-közben nézzenek pornót. Ha ez működik, a függést akkor is célszerű csökkenteni, fokozatosan egyre kevesebb pornó nézésével. Nyitott partnert arra is meg lehet kérni, hogy működjön közre abban (is), hogy imitálják-eljátsszák a pornójelenetet.
Ha ezek nem oldhatók meg, vagy önmagukban nem elégségesek, akkor szóba jön valamelyik merevedést javító gyógyszer alkalmazása. Fiatal, egészséges férfiaknál ezek gyakorlatilag szinte mindig hatásosak, általában elég őket néhány alkalommal bevenni, aztán ahogy csökkenek a szorongások, nő a magabiztosság, már nem is lesz szükség a bevételükre sem.

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés