2020. Szeptember 25. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


A nehéz behatolás lehetséges oka

Tisztelt Doktor Úr!

Párommal lassan már 9 hónapja vagyunk együtt és a szexszel van problémánk. Az elején volt egy olyan jellegű problémánk hogy behatoláskor nem tudott eléggé kitágulni, de ez idővel és hosszú előjátékkal orvosolható volt. De egy probléma a mai napig fent áll. Ez konkrétan a behatoláskor lép fel, mert szinte 2-3 centi után nála egy éles fájdalom lép fel és mintha egy gát lenne az „útban”. Amit ugyan egy kis ráerőltetéssel „át lehet törni” és utána már számára is élvezetes a szex, de addig látszatra is nagyon fáj neki.
Nem tudjuk, hogy ez mi és a nőgyógyásza is az mondja, hogy próbálkozzunk és gyakoroljunk, mert nem tudja, mi lehet ez. Közre játszhat az, hogy ő elkapta a HPV-t? Utána volt neki egy 1 éves szexmentes időszaka és utána jöttem én az életébe. Azóta orvosilag is bizonyítottan kigyógyult (már amennyire ebből lehet) és tünet mentes is egyben.
Nem tudjuk, hogy ez lelki vagy fizikai probléma.

Válaszát előre is köszönöm.

ZabijanKedves Kérdező, a leírt probléma nagy valószínűséggel az úgynevezett vaginizmus, vagyis a hüvelybemenetet körülvevő izomgyűrű összehúzódása, annak viszonylag enyhébb fokozata. A lehetséges fizikai okokat a nőgyógyász a barátnője vizsgálatakor megtalálta volna. A HPV nem okoz vaginizmust. Azt javasolom, hogy a barátnője forduljon szexológushoz, mert a vaginizmus kezelése viszonylag összetettebb módszerek alkalmazását igényli. A szakszerű kezelésnek elég jó a hatásfoka, különösen a leírthoz hasonló, enyhébb esetekben.

 Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

 

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés