2020. Augusztus 04. kedd

válaszok: párkapcsolati tanácsadás

Máriás Móni párkapcsolati tanácsadó válaszol


Mikortól számít valaki szenvedélybetegnek?
Mikortól számít valaki szenvedélybetegnek? Kedvesemnek két hobbija is van: horgászat és a póker. Véleményem szerint túl sok időt tölt a hobbijaival (heti 2-3 du horgászat, heti 1-2 alkalom póker), de szerinte persze én vagyok a hisztis, amiért nem engedem, és szerinte ez egyáltalán nem sok idő, hanem normális. Szerintem nem normális, és nem tudom, hogy vezethetném rá, hogy a hobbi nem minden. Esküvő előtt állunk, de ha így megy tovább lemondom, mert nem tudom egy életen át elviselni, hogy a póker és a horgászat mindig előttem legyenek. Kérem, ha tud, adjon tanácsot, hogyan tudnék segíteni magunkon.
S. KrisztinaKedves Krisztina!
Nem tudok válaszolni arra, mit kellene normálisnak elfogadnunk a másik embertől. Azt tartom fontosnak, hogy az adott problémáján kívül milyennek ítéli a kapcsolatukat!
Úgy gondolom, ha az Ön számára boldogító és harmonikus lenne a kettejük szerelmi élete, akkor könnyedén elviselné, hogy kedvese nem Önnel tölti minden szabad idejét.
Jónak tartom, ha a kapcsolatban mindenkinek van „saját világa”. Szerintem egy párkapcsolatnak jót tesz az, ha az abban élőknek van a saját elképzelésük szerinti és közös érdeklődésből fakadó programjuk is.
Akkor igazságos, ha a helyzetüket úgy tekinti, hogy Ön nem a horgászat és a póker után, hanem azok mellett él párjával. Ha nem tudja ezt megengedni társának, akkor valóban jobb, ha lemond a közös életükről.

 

A vital.hu kapcsolódó cikkeit az alábbi címekre kattintva olvashatja el.
Szenvedélybetegségek A-tól Z-ig
Gyógyszerrel legyőzhető a játékszenvedély?

Máriás Móni
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés