2021. Április 19. hétfő

válaszok: bőrgyógyász, nemigyógyász, kozmetológus

Dr. Jánosy Eszter bőr- és nemigyógyász, kozmetológus szakorvos válaszol


Anális szex után szemölcs a végbélnyílásnál

Kedves Eszter!

24 éves férfi vagyok és körülbelül egy hónapja szemölcsszerűségek jelentkeztek a végbélnyílásom körül. Először azt hittem, aranyér, használtam is kúpot, de annyi mindent olvastam a neten, hogy most már biztos vagyok benne hogy nem az. Időközben lett 1-2 új szemölcsöm, és félek hogy esetleg daganatos vagyok. Ezek a szemölcsök nem fájnak abszolút, nem is érzem őket, csak néha viszketnek, de tudom hogy ott vannak, és ez zavar.

Úgy fél éve a barátnőm rávett, hogy próbáljuk ki a szexet hárman, és csatlakozott hozzánk egy fiú, aki análisan szexelt velem. Lehet hogy tőle kaptam el a HPV-t? Egyáltalán van a férfiaknál ilyen vírus, vagy csak a nőknél? Lehetséges valamilyen recept nélküli ecsetelővel vagy kenőccsel próbálkozni, mert amennyire lehet az orvosomhoz nem szeretnék elmenni!
Köszönöm.

lackooTisztelt Uram!

Férfiaknál is előfordul a HPV-fertőzés; hogy Önnél ez van-e, azt csak személyes vizsgálat alkalmával lehet eldönteni. Mindenképpen bőrgyógyász szakorvosi vizsgálatot javaslok minél előbb, hiszen a tünetei terjednek, és a kezelés annál nehezebb s hosszadalmasabb, minél több elváltozása van. Mivel nemi úton többféle fertőzés is terjed, így vérvizsgálat is ajánlott.

Üdvözlettel:

 

 Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Jánosy Eszter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés