2020. Szeptember 24. csütörtök

válaszok

Dr. Füredi Júlia pszichológus válaszol


Mell

Tisztelt Dr. Nõ!

Én egy 22 éves ,elkeseredett anya vagyok! Nekem egy óriási problémám van! Én öt éve járok pszichológiai kezelésre, még pedig azért, mert nem vagyok egyáltalán megelégedve, a melleimmel, pláne mióta abbahagytam a szoptatást, és még drasztikusabb lett a helyzet. Lehet, hogy most furcsán néz, de tényleg komoly problémákat okoz nekem, ez az állapot! A szexuális életem, tiszta csõd, mert szégyellem magam! Nem tudok magammal megbékélni, hiába is próbáltam mindent! Tényleg mindent! Tudom, hogy ha elvégeznének rajtam egy emlõnagyobbítást, megváltozna az életem, és én lennék a világon a legboldogabb ember! De sajnos ezt anyagilag nem gyõzném, mivel most nincs fél millió forintom. Az orvosom szerint, van olyan lehetõség, hogy a TB támogatja egy részét, ha az orvos ír errõl egy igazolást, hogy ez szükséges nekem! A kérdésem ez lenne, hogy tényleg létezik-e ilyen, mert már hallottam is ilyen esetrõl, mint az enyém, és sikerült is neki a mûtétet támogatni.

Válaszát elõre is köszönöm!

Tisztelettel:

Szilvi

Kérdésére a rövid válasz az, hogy igen. A hosszabb az, hogy nem.

Tehát: igen, valóban mód van arra, hogy TB támogatást kérjen egy korrekciós mûtétre, ha pszichológustól kapott igazolással bizonyítja, hogy semmilyen más módon nem lehet az önértékelését helyreállítani és ez maradandó személyiségbeli károkat, eltorzulást okozna. A pontos folyamatról egy plasztikai sebész részletes információt tud Önnek adni.

A hosszabb válaszom a nem, pedig arra vonatkozik, hogy nem látom indokoltnak azt, hogy fiatal nõ létére egy ilyen drasztikus beavatkozásra szánja el magát. Tudom, erre Ön biztosan azt fogja mondani, hogy igen, de én nem láttam az Ön melleit, és különben is Ön az, aki elégedetlen velük nem én! Ez így igaz.

Nem untatom azzal a közhellyel sem, hogy vannak, akik szívesen sorba állnának, hogy kifizessék az Ön mell nagyobbító mûtétjének árát, ha ezáltal hozzájuthatnának az anyaság élményéhez és közben azt sem bánnák, ha az õ mellük szoptatás után formátlanná válna.

Mindazonáltal a melleinek semmi köze nincs az önértékeléséhez. Az önértékelés -illetve annak hiányavolt elõbb! Én mindent elkövetnék annak érdekében, hogy próbálja meg elfogadja magát olyannak, amilyennek született és amilyennek a kisbaba születése után és -nem kis mértékben a gravitáció jóvoltábóllett. Ez a változás hihetetlen sok értéket, szépséget hordoz magában és sokkal több megbecsülésre érdemes a természet és a szülés csodája.

Persze a mûtétrõl lebeszélni nem áll szándékomban, hiszen az Ön joga, hogy úgy döntsön a teste felõl, ahogy szeretné.

Õszintén kívánom, hogy egyik vagy másik módon mihamarabb megtalálja a boldogságát!


Dr. Füredi Júlia
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés