2020. Február 22. szombat

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Megereszkedett here

Üdvözlöm!

Lenne egy problémám, és a segítségüket szeretném kérni. Egy 17 éves magyar fiú vagyok és jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodom, cserediákként, és még 3 hónapig leszek itt, Arkansasban. A problémám az, hogy a jobb herémmel problémám adódott, az elmúlt 3-4 hónapban valamitől fáj, egyre erősebben. Eleinte csupán egy kicsit, néha csak 2-3 naponta, most már viszont közel egy hete minden nap fáj.

Habár herémet nagyobbnak nem érzem, a herezacskóm jobb oldala kb. 1 centivel lejjebb van ereszkedve mint a másik. Fogalmam sincs, mit tegyek. Gondolom tudják, az Egyesült Államokban az orvosi ellátás nem olcsó dolog, viszont nem tudom, ha meg 3 hónapig nem megyek el orvoshoz, mi történhet. Kérem, írjanak, segítségre van szükségem, mit tegyek? Ha még három hónapig várok, nagy baj történhet? Előre is köszönöm válaszukat, tisztelettel:

ÁdámAz egyik here mindig lejjebb lóg, mint a másik. Ha a lógás mértéke nagyobb lett, vagy ha eddig a bal lógott le jobban, az viszont mindenképpen figyelemfelhívó jel. Azt javasolom, sürgősen forduljon orvoshoz, elsősorban urológushoz. Az anyagiak kétségtelenül megnehezítik ezt, nem tudom, kötött-e kiegészítő biztosítást erre a három hónapra. Ha nem, próbáljon keresni esetleg kinti magyarok segítségével magyar orvost (elég sok van kinn belőle és némelyik hajlamos a honfitársak méltányos kezelésére).

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés