2020. Július 14. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Ártatlan flört vagy megcsalás?

Kedves János!

Örülök, hogy egy férfihez fordulok segítségért. Hátha másképp látja a dolgokat, mint egy nő. 

Nem bízok a páromban, ami tudom, hogy nem jó. Vannak előzmények, az összes párkapcsolatomból úgy léptem ki, hogy kiderült a másik félről, hogy megcsalt. Ez persze nem kellett volna okot adjon arra, hogy benne sem bízzak. Mégsem tettem, és volt olyan eset, amikor belenéztem a telefonjába, amit ugyancsak érzek, hogy nem jó. Mindenesetre találtam már benne többször több félreérthető smst...Email ugyanez. Számonkérés, majd miért nem bízok benne című sláger, miért nézek bele a telefonjába??? Aztán hónapokig nem nézek bele a telefonjába, aztán csak hajt a kíváncsiság? Nem akarok a végén rájönni, hogy már minden túl vannak...Az a legrosszabb...Tudom, hogy ez így nem jó, de mindig találok flörtölgetést. Ha egyáltalán csak eddig jut a dolog. Házasok vagyunk....nem akarok elválni, megoldani szeretném a problémát. De hogy bízhatnék meg benne, ha mindig ad okot a félreértésre?

Én nem csinálok semmi ilyet, nem adok senkinek semmilyen félreérhető jelet, Úgy érzem, hogy egy értelmes, jó alakú, kedves pozitív ember vagyok, de még neki sem elég...senkinek sem volt az...

Mit kellene tegyek, hogy jobban bízzak benne?

Köszönöm válaszát!

Jelige: bizalomKedves Kérdező, az biztos, hogy az ellenőrizgetéssel nem sokra megy. Nem tudom, mit jelent a "félreérthetőség", illetve a "flörtölgetés". Ezekben általában eltérnek az egyéni tűréshatárok, amit az egyik fél már komolyan kihívó viselkedésnek minősít, az a másiknak nem több ártatlan flörtnél. Ahogy a férfiak mondani szokták a házasságról, csak hűséget fogadtam, vakságot nem... Hacsak nem alkalmazunk teljesen merev szabályokat, akkor mindenki viselkedésében, kommunikációjában lehet "félreérthető" mozzanatokat találni, pláne, ha aktívan keresi is ezeket.

A bizalomnak nem egyes eseti dolgokon kell állnia, vagy buknia, hanem a kapcsolat egészén, azt javasolom, hogy inkább erre figyeljen. Ha jól figyel, akkor minden nyomozásánál előbb tudhatja, hogy megbízhat-e a partnerében vagy sem. Ez a nőknek általában könnyebben megy, sokkal jobban észreveszik az apró részleteket, mint a férfiak.

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés