2020. Július 10. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Meleg férfi merevedési zavarral

T. Doktor Úr!

30 éves meleg férfi vagyok. Sok kapcsolaton vagyok túl, amik eddig minden szempontból zökkenőmentesek voltak. Az utóbbi időben amikor közösülésre kerül a sor a merevedésem pár perc múlva alábbhagy, majd megszűnik, illetve sokszor úgy érzem, nem kívánom az egészet. Érdekes módon az önkielégítés sohasem járt effajta kudarcélménnyel. Legutóbb végső elkeresettségemben vettem vágyfokozót, azzal minden a réginek bizonyult és tökéletes volt ismét.

A kérdésem az lenne, hogy a történt merevedés lanyhulása vajon miért történt velem?
Lehetséges-e ez valamiféle betegség (impotencia tünet...)?
Az általam használt vágyfokozó megoldást jelenthet-e, illetve hosszú távon használhatom-e a kudarc félelme miatt?
Forduljak-e orvoshoz?

Köszönöm a segítséget!

csabeeKedves Kérdező, a merevedészavaroknak ezer és egy oka lehet, ennyi információ alapján még tippelni sem tudok. A merevedészavar gyakran kisebb-nagyobb betegségek első tünete lehet, így mindenképpen javasolom az orvoshoz fordulást.

Nem tudom, mit ért "vágyfokozó" alatt, így nem tudok mindenben válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdéseire. Azt tudnia kell, hogy a "vágyfokozó" hatásossága nem zárja ki azt, hogy valamilyen betegség lehet a háttérben. Ez az egyik veszélye a szakszerűtlen "öngyógyításnak", mert sokszor a szer csak a tünetet szünteti meg és ezzel ideig óráig "elfedi" a háttrében meghúzódó betegséget, ami lappangva halad előre a maga útján.

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés