2020. Szeptember 22. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Zsibbadás és görcs szeretkezés közben

Tisztelt Dr. Vizi János!

Tegnap szeretkeztem a barátommal, és egy idő után lezsibbadt, begörcsölt a kezem, meg az arcom, beszélni sem tudtam. Mitől lehetett ez?
Máskor is éreztem ilyen zsibogást a végtagjaimban, de nem ennyire intenzíven! Egyszerűen zsibbadni kezdett a karom, a lábam, amit azért már megszoktam ilyen esetben, majd a kezem be is görcsölt, nem tudtam kinyújtani az ujjaimat, és úgy éreztem, mintha hatalmas, dagadt tenyerem és ujjaim lennének.

Az arcom is lezsibbadt, begörcsölt, alig tudtam beszélni, a számat kinyitni. Úgy éreztem, mintha teljesen eldeformálódott, furcsa fejet vágnék, de a barátom azt mondta, hogy nem látott az arcomon semmi különöset. Én mégsem tudtam beszélni rendesen, olyan volt, mintha valaki húzná lefelé az arcomról a bőrt... A szemhéjam is zsibogott, lüktetett a vízvonalam is... A szememet nem is tudtam sokáig (normál esethez viszonyítva) nyitva tartani, be kellett csuknom, mert görcsben volt...

Mondanom sem kell, abba hagytuk a szexet, és kb. 10 perc nyugalom után jöttem helyre teljesen...
Eléggé megijedtem, mert a zsibogás még talán természetes, de ez több volt, mint félelmetes... Miért volt ez, mi okozza? Veszélyes lehet esetleg?

Előre is köszönöm válaszát!

M21Kedves Kérdező, az említett jelenségek hátterében számos ok húzódhat meg, azt javasolom, keressen fel egy ideggyógyászt.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés