2019. November 21. csütörtök

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


A fogamzásgátlótól megnőnek a mellek?
18 éves vagyok. A melleim nagyon kicsik, pedig a családban mindenkinek normális méretű keblei vannak. Az én mellem nemcsak kicsi, de a formája is különbözik a többi nőjétől: csúcsosak és nem szép kerekek. Nem vagyok megelégedve velük. Melltartóban jól mutatnak, de melltartó nélkül semmi formájuk, sőt rossz érzés ránézni. Nem tudom, hogy mi lehet a baj velem. Igaz, hogy a fogamzásgátlótól megnőnek a mellek? A mell növekedésével együtt súlygyarapodás is felléphet?
Kapcsolatban élek, ezért szedhetnék fogamzásgátlót, csak félek, hogy hízni fogok tőle.
Lehetséges, hogy bármely segítség nélkül, ennyi idősen még változzanak a melleim?
Köszönettel
Vitalis06



Kedves Kérdező, kérdés, befejeződött-e a serdülése egyáltalán, és ha igen, mikor. Ha még nem, vagy csak nemrégiben, akkor legyen türelemmel, még változhat a kebleinek a mérete, alakja, stb. Azt nem tudom, jelenleg milyen az alkata, kell-e félnie egy pár kilótól, vagy sem. A korszerű fogamzáságátlók mellett jelentős hízás nem szokott előfordulni, de nagyok az egyéni különbségek, akárcsak abban, hogy a plusz kilók hogyan oszlanak el testszerte. Kizárólag "mellnövesztési" célból tehát nem igazán javasolható a fogamzásgátló szedés. Függetlenül a serdüléstől, ilyen korban még meglehetősen képlékeny a test, a mellizmok alakításával biztosan lehet kicsit kiemelni, hangsúlyozni a kebleit. Biztatásul: minden éremnek két oldala van, egyes kutatási adatok szerint a kisebb keblek érzékenyebbek.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János




Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés