2020. Október 27. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Vizeletcsepegés önkielégítéskor

Tisztelt Dr.úr!

A következő a problémám. 42 éves vagyok, és úgy adódott, hogy az önkielégítést nem tanultam meg, mert nem érdekelt, később pedig nem éreztem hiányát,mert korán megházasodtam :)
Az élet úgy hozta, hogy egy éve próbálkozom vele. Előfordul,hogy kevés vizelet távozik tőlem (orgazmuskor, vagy nem tudom mikor). Azért nem tudom, mert a férjemmel ált.-ban úgy érem el a csúcsot, ha én vagyok felül. Nem tudom, ez a hüvelyi, vagy a csikló orgazmus, ez pedig teljesen más érzés....

Hallottam,hogy távozhat váladék, ill. spriccelhet a nő is ilyenkor. De engem aggaszt, hogy a hólyagom záróizma gyenge lenne? Néha tüsszentéskor előfordul, hogy elcseppen... De ilyenkor miért? Összefüggésben áll a két dolog, ill. orgazmuskor elernyed a hólyag záróizom is? Házasélet alatt hála istennek nem volt ilyen. Viszont tegnap másképp történt az előjáték, és kis vizelet szerűség is távozott, pedig előtte voltam pisilni...
Kérdezném, hogy önkielégítéskor orgazmusom lenne, mert ha igen akkor teljesen más, mint „normál esetben”.
Mi a véleménye?
Nagyon köszönöm válaszát.

luci87Kedves Kérdező, az orgazmussal kapcsolatos kérdésére a következő olvasmányt javasolom:) 

A tüsszentésre elcsöppenő vizelet azt jelzi, hogy a mély gátizmai nem elég erősek. Ennek az izomnak az egyik része a hólyag záróizma. Azért tüsszentéskor csöppen el a vizelet, mert a tüsszentés során hasprés alakul ki, megnövekszik a hasüregben a nyomás, ami „kiprésel” egy kis vizeletet a hólyagból. A vizelet elcsöppenésében az is szerepet szokott játszani, hogy a mély gátizomzat gyengesége következtében nem tudja megtartani a belső szerveket, így a hólyagot sem, emiatt a húgcső normális anatómiai helyzete megváltozik, szokás „hólyagsüllyedésről” is beszélni. Mindenképpen érdemes tehát megtanulnia és rendszeresen végeznie a Kegel-gyakorlatokat, amelyek a vizeletcsepegés mellett az orgazmuskészségre is jó hatásúak.

Ettől függetlenül elképzelhető az is, hogy az orgazmus kacsán észlelt folyadék nem vizelet, hanem női „magömlés” – amelyben természetesen nincs „mag”, vagyis ondósejt. Ez teljesen normális jelenség, nincs mit szégyellnie rajta, inkább örüljön neki. Ez a folyadék mirigyváladék, nem a hólyagból ürül, nem a hólyag záróizmával, annak ellazulásával függ össze. Ennek megfelelően lényegtelen, hogy aktus, önkielégítés előtt kiüríti a hólyagját, vagy sem. Mivel a mirigyműködés akaratlagosan nem, vagy alig befolyásolható, „visszatartani” sem lehet, legfeljebb úgy, ha az orgazmusát is „visszatartja” – ugye, ezt nem szeretné?!

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés