2020. Szeptember 27. vasárnap

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Furcsaságok szexuális együttlét közben

Tisztelt Doktor Úr!

39 évesen most kezdtem új kapcsolatba egy hosszú házasság és fél év egyedüllét után. Új partneremnél kisebb-nagyobb furcsaságokat tapasztalok szexuális együttlét közben, amelyekről ennyi idősen sem tudom eldönteni, normálisak-e, ill. ha nem, akkor milyen mértékben számítanak kórosnak, és mi okozza ezeket.

Azt kezdettől fogva tudtam, hogy erős szexuális késztetése van, gyakran kívánja a szexet (hozzám hasonlóan). Merevedése első percétől kezdve bőséges előváladéka van, olyan mennyiségben, mint más férfiaknál a teljes ejakulátum. Kielégülés után 1-2 percen belül újra kívánja az együttlétet, újra teljes merevedése lesz, órákon át tart szeretkezésünk, ami nemcsak a közösülésekből áll, nagyon gyengéd is.(Ha nem vagyunk együtt, naponta többször erotikus tartalmú leveleket küld.) Együttlétkor - annak ellenére, hogy mindketten nagyon élvezzük a szex minden formáját, anális, orális közösülés - számára alapvető fontosságú, hogy minden együttlétkor egymás szeme láttára maszturbáljunk, ezt nem tartom problémának, de nem tudom, normális-e, hogy minden együttlétnél nélkülözhetetlen számára, és a legfurcsább, hogy közben a legnagyobb örömet az jelenti számára, hogy engem arról kérdezget, hogy - ha vele nem találkozom - egy nap hányszor maszturbálok, hányszor élvezek el, melyik napszakban, és az előző kapcsolatomban is maszturbáltam-e a párom előtt, láttam-e őt maszturbálni, hányszor, stb. De ami ijesztő volt számomra, hogy így a közös maszturbáláskor azt élvezi a legjobban, amikor arról kérdez, hány éves koromban kezdtem maszturbálni, s ez szinte az együttlét csúcspontja számára, az arca szinte elváltozik. És furcsa, hogy ez minden együttlétkor ugyanígy történik.

Ön szerint mi lehet ennek az oka, mi állhat a háttérben?
Köszönöm válaszát

DaniellaKedves Daniella, a leírt jelenségek önmagukban nem kórosak. Azonban leírása alapján úgy tűnik, mintha az egésznek lenne egy stabil forgatókönyve, többé-kevésbé merev szertartásossága. Még ez sem olyan nagy baj, de leveléből úgy tűnik, mintha ez Önt zavarná, mintha Önnek nem (mindig) okozna igazán örömet a szertartás "lebonyolítása". Ha ez így van, akkor ezt már mindenképpen problematikusnak tatjuk. Egy ilyen berögzült viselkedésminta hátterében számos ok állhat, ezért erre ennyi adat alapján nem tudok ebbe a fórumba illeszthető formában és terjedelemben választ adni, Próbáljon meg a partnerével nyíltan beszélni ezekről a kérdésekről.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés