2020. Augusztus 04. kedd

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Ijesztő zsibbadás és görcs szex közben
Kedves Doktor Úr!
A következő a kérdésem, nem tudom egyedi-e, vagy már találkozott hasonló esettel? Engem mindenesetre kissé megijeszt, félek tőle, hogy valami komoly.
Tehát arról van szó, hogy szex közben, erősen izgalmi állapotban, mindkét kezem, az ujjaim és a szám elzsibbad, erősen begörcsöl, a beszéd is egy kicsit nehézkes, oly mértékben húzza a görcs a számat és az ujjaim is úgy állnak, mint a bénáknak. Szóval ez nagyon megijeszt! Aztán amikor a nyugalmi állapot visszaáll, ez is elmúlik, de akár lehet 5 perc is. Legutóbb már a gyomortájékom is begörcsölt Ön szerint ez normális? Sürgős válaszát várom, mert aggódom!!
Köszönettel:
egy 45 éves hölgyKedves Kérdező, ez a jelenség lehet egyszerűen attól, hogy nagyon felizgul. Ha ez a helyzet, akkor a legegyszerűbb megoldás, ha kis szünetet tartanak, amíg kicsit lenyugszik. Ne féljen, ez nem megy az élvezet rovására, sőt! Az újra induló izgalmi görbe csak magasabbra hág! A másik legvalószínűbb ok, hogy a fokozott légzéstől felborul a vér kalciumháztartása. Ezt leginkább úgy védheti ki, ha rendszeresen szed valamilyen kalciumsót, legegyszerűbben valamilyen kalcium-pezsgőtablettát. Szedhet hozzá egy kis magnéziumot is. Ezzel egyébként bajt nem csinál, mert a kalciumot, magnéziumot szájon át nem lehet túladagolni.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés