2020. Október 24. szombat

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Az erőltetés miatt nem jön össze az orgazmus?

Kedves János! A következő a problémám: 4 hónapja vagyok együtt a barátnőmmel (én 22, ő 27 éves) és nagyon szeretjük egymást, szinte tökéletes a kapcsolatunk, még csak nem is veszekedtünk semmin. Másfél hónap után feküdtünk le egymással, mindkettőnknek ez volt az első alkalom. Az ezt megelőző időszakban orálisan, illetve kézzel már kielégítettük egymást sokszor, mindig sikerült elérni nála az orgazmust, akár 2-3x is egymás után. A probléma az, hogy mióta már közösülünk is, először egyre ritkábban, majd szinte egyáltalán nem sikerül orgazmust elérni nála. Hüvelyi orgazmusa még nem volt szex közben.

Viszont hiába próbálom neki úgy, mint azelőtt most már szinte soha nem sikerül, egy idő után a nedvesedés is abbamarad és leállít, mondván nem érzi úgy, hogy sikerülni fog. Sokszor van olyan is, hogy én is látom rajta, meg ő is mondja, hogy már majdnem elér a csúcsra, utána mégsem történik semmi. Pedig próbáltam már neki mindenhogy ahogy eszembe jutott, kézzel és orálisan is mégis elmarad a várt eredmény. Azt mondja kíván és fel is izgul, mégsem sikerül valamiért, valószínűleg már görcsös is emiatt, illetve türelmetlen magával, pedig régen is volt, hogy sokáig tartott mire sikerül. Szeretkezés közben is próbáltuk ingerelni a csiklóját, ez sem vezetett eredményre. Megbeszéltük már sokszor, hogy mi lehet az oka, de azt mondja rendben van minden a fejében pszichésen. Nem sokat segít nekem miközben csinálom neki, hogy mikor, hogy jó, mit csináljak máshogy esetleg, csak néha ad egy-két instrukciót, nem tudom azért mert jó neki ahogy csinálom épp, vagy mert nem tudja, hogy lehetne jobb.

 

Kérem segítsen, már nagyon el vagyok keseredve, mert az a legfontosabb nekem, hogy neki jó legyen, de már teljesen tanácstalan vagyok. Köszönöm előre is a segítségét.

 

porcpocokKedves Kérdező, először is egy egyszerű kérdés, vajon biztonságosan védekeznek-e? Nem arról van-e szó, hogy a barátnője a teherbe eséstől fél? Ha ez nem lehet probléma, akkor nagyon valószínű, hogy a görcsös akarás lehet a gond. Egy nőt, különösen ha tapasztalatlan, általában sokkal könnyebb kézzel, szájjal kielégíteni, mint aktusban, nem meglepő, hogy korábban simán ment a dolog. Elképzelhető, hogy a barátnője a kezdeti "sikereken" felbuzdulva nagy elvárásokkal indult az aktusok felé és egyrészt a csalódás, másrészt a "csakazértis" most komoly gátló tényezőként működik. Próbáljanak "lekattanni" az orgazmus erőltetéséről, ha megakadnak kissé a dolgok, akkor ne erőltessék tovább, inkább álljanak le kicsit, lazuljanak... Biztosan több kommunikációra van szükség, a barátnője ne várja, hogy majd valahogy kitalálja, mit, mikor hogyan...

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés