2020. Szeptember 26. szombat
A japán siitake gomba kivonata képes lehet meggátolni a humán papillómavírus okozta daganatok kialakulását.

A humán papillómavírus (HPV) egy mintegy 100 ágensból álló család, melynek tagjai fertőzés útján terjednek: a bőrben, a nemi szerveken, illetve a fej-nyak régió nyálkahártyáján jöhetnek létre elváltozások. A nők háromnegyede fertőződik meg szexuális úton HPV-vel, azonban a kórokozó hosszabb ideig csak kevés esetben marad életben. Ezekben az esetekben azonban a méhnyakrák megnövekedett kockázatával kell számolni. Jelenleg nem létezik olyan eljárás, melynek segítségével gyógyítani lehetne a HPV-fertőzötteket.

Azonban most a Texasi Egyetem munkatársai egy eddig nem ismert módszerrel védekeznének a HPV ellen: vizsgálataik szerint a japán siitake gomba kivonata serkenti az immunrendszer működését, ami gátolja a daganatnövekedést. Egy bevezető jellegű vizsgálat során nyolc HPV-fertőzött hölgyet kezeltek a készítménnyel, és a kedvező hatás már három hónap alatt egyértelműnek tűnt, anélkül, hogy bármi mellékhatás jelentkezett volna. Mindazonáltal, szeretnék a módszer hatékonyságát hosszabb távon, legalább hat hónapig tesztelni.

Judith Smith professzor és munkacsoportja a módszer segítségével korábban már állatkísérletes körülmények között képes volt a fertőzésmentesítésre. Az eredményeket az Integratív Onkológiai Társaság konferenciáján mutatták be.


Forrás: Medipress
2014. 11. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés