2017. Február 20. hétfő

Balesetek

gyógyszermérgezés, gyógyszer, mérgezés
Gyermekeink számára komoly veszélyforrást jelentenek a gondatlanul tárolt gyógyszerek. A gyakran halálos kimenetelű mérgezéses balesetek többségéért tehetők felelőssé a színes drazsék, kapszulák.
BŐVEBBEN


család, repülés
Gyerekekkel utazni mindig több szervezést igényel, főként, ha repülésről van szó. Cikkünkből kiderül, mennyiért és hogyan utazhat a család, ha repülőre ül.
BŐVEBBEN


Utazás, nyaralás kisgyermekkel
A nyaralás, utazás a kisbabás családok számára sem lehetetlen vállalkozás: megfelelő készületekkel nyugodtabban indulhatnak útra.
BŐVEBBEN


A tél hat átka

A téli hónapokban rengeteg kellemetlen kórokozó üti fel a fejét. Ilyenkor élik például virágkorukat a náthát és influenzát okozó vírusok is. Mégsem csak ezek okozzák az hideggel összefüggő problémákat – rajtuk kívül számos más nehézséggel is szembe kell néznünk.


BŐVEBBEN


sipálya

Az elmúlt napokban beköszöntött a nagy hideg, amellyel együtt járnak a jeges, csúszós utak, ugyanakkor klassz jégpályák és havas síterepek is várják az embert. Mit tehetünk, ha sportbalesetet szenvedtünk a sípályán, vagy épp megcsúsztunk a járdán?


BŐVEBBEN


mérgező, növény, mérgezés

Ki gondolná, hogy dédelgetett szobanövényeink levele, szára vagy gyökere akár mérgező is lehet? Persze csak akkor okozhatnak problémát, ha gyermekeink ízletes csemegének tekintik őket, ami sajnos nem is számít ritkaságnak. Melyek az otthonunkban leggyakrabban előforduló mérgező növények?


BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés