2021. Január 18. hétfő

A szájnyálkahártya problémái

Herpesz segítség

Sokak által ismert és rettegett probléma az ajakherpesz, amely nemcsak fájdalmas, csúnya és kellemetlen, hanem fertőz is. Mit kell tudni az ajakherpeszről, és milyen kezelési mód ajánlható?


BŐVEBBEN


Afta

A szájban, a nyelven jelentkező tűszúrásnyi, vagy akár érem nagyságú seb sokunknak okoz hosszabb-rövidebb ideig kellemetlenséget: ez a szájnyálkahártya fekélyszerű elváltozása, az afta.


BŐVEBBEN


Lázmérő tablettákkal

Különösen most fontos ezt tudni, az influenza, a téli megbetegedések, a koronavírus idején.


BŐVEBBEN


szájüregi, fertőzések

Több betegség előhírnöke legelőször a szánkban üt tanyát, azaz a nyelv és a szájnyálkahártya már jóval a betegség megjelenése előtt árulkodik a közelgő veszélyről. Hogyan vigyázzunk a szánkra?


BŐVEBBEN


száj, herpesz

Sokan nem is tudják, hogy szervezetükben herpeszvírus él: az első, sokszor nehezen beazonosítható tünetek után a vírus akár évekig is megbújhat, anélkül, hogy az ajkakon vagy a nemi szerven megjelenne a herpesz.


BŐVEBBEN


Satco teaser herpesz

Sokan enyhébb formában, otthon vészelik át a koronavírus fertőzést, esetleg úgy, hogy nem is diagnosztizálják azt. A magas lázzal, influenzaszerű tünetekkel jelentkező betegséget gyakran kíséri az ajakherpesz illetve az afta megjelenése. Mit tehetünk ellene?


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés