2021. Április 19. hétfő

A hét témája: Fogápolás

női száj, lehelet, szájszag

Az egészséges, ép fogazatú szájnak és a kilélegzett levegőnek normális körülmények között nincs szaga. A rossz szájszag hátterében gyakran valamilyen szájüregi elváltozás áll. Mi a friss lehelet titka?


BŐVEBBEN


szájüregi, fertőzések

Több betegség előhírnöke legelőször a szánkban üt tanyát, azaz a nyelv és a szájnyálkahártya már jóval a betegség megjelenése előtt árulkodik a közelgő veszélyről. Hogyan vigyázzunk a szánkra?


BŐVEBBEN


Meridol teaser

Az ínygyulladásban szenvedők száma rendkívül magas nemcsak Magyarországon, hanem világszerte is. Az elmúlt tíz évben 25%-kal nőtt a fogágybetegek száma világszerte (GBD 2015 Disease and Injury Incidence and Prevalence.)


BŐVEBBEN


fogápolás

Az egészséges fogazat csak a szerencsések számára alapvető adottság, a megfelelő fogápolás révén azonban mindenki számára elérhető lehet. Mikor kezdje a gyerek a fogmosást, milyen a jó fogkefe és fogkrém?


BŐVEBBEN


Fogmosás férfi teaser

A fogak elvesztéséért felnőttkorban leggyakrabban a fogágybetegségek felelősek: a fogak tartószöveteit érintő elváltozások leginkább a helytelen fogmosás miatt lerakódott lepedéknek köszönthetők.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés