2017. Március 28. kedd


Hozzávalók:
4 ek. liszt
2 ek. mustár
1 kk. bazsalikom
1 kk. kakukkfű
1 kk. só
1 kk. chilipor
1 kk. paprika
1 kk. szurokfű
1 kk. fokhagymapor
1 kk. hagymapor
2 kg rostélyos (bordacsonttal)
2 ek. Worcestershire-szósz
2 ek. szójaszósz
1 vöröshagyma négyfelé vágva
2 sárgarépa négyfelé vágva
1 zellerszár apróra vágva
1 babérlevél
2,5 dl száraz vörösbor


ELKÉSZÍTÉSE:

Keverjük össze a lisztet, a mustárt és a fűszereket, dörzsöljük bele a húsba, és tegyük egy mélyebb tepsibe. Öntsük rá a Worcestershire- és a szójaszószt. Rakjuk körbe a zöldségekkel, öntsük hozzá a bort.

Tegyük a 160 fokos előmelegített sütőbe, és gyakori locsolgatás mellett fél kilónként 40 percig süssük a húst. Ha a zöldségek hamarabb megsülnek, szedjük ki őket előbb.

További karácsonyi receptek


TIPPEK:







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés