2017. Március 28. kedd


Hozzávalók
80 dkg cukkini
3 ek. olívaolaj
1 dl víz
1 ek. citromlé
A dresszinghez:
4 ek. olívaolaj
5 ek. fehérborecet
fél kk. mustár
fél fej vöröshagyma
só, frissen őrölt bors
csipetnyi cukor
fél csokor friss kapor
csipetnyi paprika


ELKÉSZÍTÉSE:

A cukkini két végét vágjuk le, majd vágjuk fel kb. fél centi vastag szeletekre. Egy megfelelő méretű serpenyőben forrósítsunk fel az olajat, majd dobjuk rá a cukkinit. Óvatos kevergetés mellet pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a vizet és a citromlevet. Fedő alatt pároljuk 8-10 percig.

Közben készítsük el a dresszinget: az olajat, a mustárt és a borecetet keverjük össze a finomra vágott hagymával, sóval, borssal és a kevés cukorral. A párolt cukkiniszeleteket tegyük az öntetbe és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt szórjuk meg friss kaporral és kevés pirosparikával.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés