2017. Október 22. vasárnap


Hozzávalók
20 dkg cukor
4 dl tej
3 tojás
1 vaníliarúd


ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt melegítsük elő 150°C-ra. Elsőként készítsük el a karamellöntetet: a cukor felét (10 dkg) egy evőkanál vízzel keverés nélkül kis lángon olvasszuk össze sötét karamellé, majd osszuk el négy pudingformában, vagy egy közepes méretű kerek süteményformában. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a karamell megszilárduljon.

A pudinghoz a tejet egy lábasban a félbevágott vaníliarúddal forraljuk fel. A tojást keverjük habosra a maradék cukorral, adjuk hozzá a már nem túl forró tejet (a vaníliát vegyük ki belőle), keverjük el, és öntsük a már megszilárdult karamellre. A pudingformákat állítsuk egy magasabb falú tepsibe, amit töltsünk fel forró vízzel úgy, hogy kb. az edények feléig érjen, és tegyük a sütőbe 40 percre. Ha elkészült, legalább két órát hagyjuk hűlni.

A tálaláshoz egy éles késsel válasszuk el a pudingot a forma falától, és borítsuk tányérra, hogy a megolvadt karamellöntet ráfolyhasson.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés