2020. Február 27. csütörtök
Még pár falat töltött káposzta, pár korty pezsgő, csak egy utolsó szelet bejgli… ártatlan élvezetnek tűnnek, pedig márciusig viselhetjük magunkon a nyomaikat.

Brit kutatók szerint egy 2-3 fogásos karácsonyi ebéd vagy vacsora alatt átlagosan 2300 kalóriát juttatunk a szervezetünkbe. Ez a nők ajánlott napi bevitelének 115, a férfiakénak 92 százaléka, és ekkor még nem ettünk egy falatot sem az édességből és a rágcsálnivalókból. Az MSN által végzett felmérésben résztvevők háromnegyede vallotta be, hogy tudja, milyen nehéz lesz megszabadulni az így szerzett plusz kilóktól.

karácsony, hízás

Dora Walsh táplálkozástudós szerint a hízás legjobb ellenszere az, ha lassan eszünk. „Élvezhetjük a karácsonyi ebédet anélkül is, hogy meghíznánk tőle. A titok a lassú evés a fizikai aktivitás fenntartása, ami segítségével ledolgozhatjuk az extra kalóriákat. A hangsúly a mértékletességen van” – vélekedett a szakember.

A 27 éves southamptoni irodai dolgozó, Rachel Taylor elmondta, hogy mivel nem hajlamos a hízásra, véleménye szerint megengedhet magának egy kis karácsonyi lazaságot. „Ez rendszerint néhány plusz kilóval jár, és mivel nem hiszek a csodadiétákban, átlagosan három hónapomba telik megszabadulni ettől a súlyfeleslegtől” – számolt be tapasztalatairól a nő.


Forrás: Medipress
2012. 01. 04.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés