2019. December 10. kedd


Hozzávalók
2 csokor finomra vágott friss bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma préselve
5 evőkanálnyi hántolt kendermag
tengeri só, bors vagy Cayenne-bors ízlés szerint
1-2 dl olívaolaj
1–3 evőkanál kenderolaj


ELKÉSZÍTÉSE:
Minden összetevőt egy tálba teszünk, és jól elkeverjük

TIPPEK:
A hagyományos pestóhoz hasonlóan használhatjuk tésztákhoz, salátákhoz, kenyérre kenve.

EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

A kendermag optimális összetételben tartalmaz telítetlen zsírsavakat (olaj-, linol-, és gamma linolsavak). Kitűnő proteinforrás: mintegy 24%-a protein, ami nagy részben különösen jól emészthető formában van jelen, és megtalálható benne mind a nyolc, az emberi szervezet számára esszenciális aminosav.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés