2020. Június 04. csütörtök

válaszok

Dr. Maglics Szilvia fül-orr-gégészet válaszol


Kinőhető-e az orrmandula-megnagyobbodás?

5 és fél éves kisfiamnak többször visszatérő nátha-jellegű betegsége van. 3 hete a szeme fehérje vér-eres volt, valamint fájlalta a szemét, néha a fejét is. Citoxan orrcseppel, Infra-lámpával, kamillagőzzel megszűntek a tünetek. 1 hét ovi után belázasodott, jelenleg Sumamed-et szed. 2 nap után megszűnt a láz, közérzete jelentősen javult, rendszeresen porszívózzuk az orrát, infra-lámpázunk naponta 2x 5 percet. Gyerekorvosunk szerint valószínűleg orrmandula-megnagyobbodása van és 90% ki kell venni, javaslatára fül-orr gégész vizsgálatra visszük. Többen mondják, hogy gyereküknek ormandula-műtétet javasoltak, ám az mégsem történt meg, kinőtte, stb....

Az lenne a kérdésem, hogy tényleg "kinőheti"-e a gyerek, vagy (ha javasolni fogják a műtétet) kockázatos-e visszautasítani? Ha egy mód van rá, szeretném elkerülni a műtétet, de nem akarom "elbagatelizálni" a dolgot. Olvastam az oldalukon a "Felesleges-e az orrmandula műtét" c. cikket, mely szerint nem betegszenek meg kevesebbszer azok a gyerekek sem, akiknek megmarad az orrmandulájuk, így már teljesen elbizonytalanodtam. Olvastam a Lymphomysot nevű homeopátiás készítményről is, kipróbálnám de kíváncsi vagyok az Önök véleményére ezzel kapcsolatban is.

Előre is köszönöm válaszukat, tisztelettel:

TekiAz orrmandula korral sorvadhat, felnőtt korra legtöbbször teljesen elsorvad.
A gyermekénél korrekt módon megítélni a pontos teendőt részletes kórelőzmény felvétel és fül-orr-gégészeti vizsgálat után lehet.
Homeopátiával kapcsolatban homeopátiás orvos tud Önnek tájékoztatást adni.

Tisztelettel:

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Maglics Szilvia
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés