2017. Március 28. kedd


Hozzávalók
50 dkg magozott aszalt szilva
2 dl vörösbor
2 dl tejföl
4 dkg liszt
5 dkg cukor
1 kiskanál vaj
1-2 darab egész fahéj
3-4 darab szegfűszeg
egy csipet szerecsendió
egy csipetnyi só


ELKÉSZÍTÉSE:
Az aszalt szilvát leöblítjük és kimagozzuk, majd feldaraboljuk kb. 3-4 szeletre. A fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 1 liter cukrozott vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort. A tejfölből és lisztből simára kevert habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Hozzátesszük a vajat és a sót, ízlés szerint szerecsendióval is megfűszerezhetjük. Jól összeforraljuk. Utólag még tetszés szerint igazíthatunk az ízesítésen. Melegen tálaljuk, díszítéséhez választhatunk citromkarikát, mentalevelet.

TIPPEK:

Ha gyermekek is fogyasztják, a vörösbort mellőzük az elkészítés során.
Előfordulhat, hogy az aszalt szilva a magozáshoz túl száraz, vagy kemény lehet, ilyenkor gőzön puhítsuk meg.
Ugyanezzel az eljárással készíthetünk aszalt meggyből vagy aszalt cseresznyéből is levest.

További karácsonyi receptek


Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit!







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés