2017. December 16. szombat


Hozzávalók
20 dkg zellergumó
20 dkg alma (valamilyen kevésbé édes fajta)
fél kk. porcukor fél citrom leve
2 ek. könnyű majonéz
fél dl tejszín


ELKÉSZÍTÉSE:

A meghámozott zellert uborkareszelőn vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, meghintjük a porcukorral és egy kevés citromlével elkeverve hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Ha a zellercsíkok kissé megpuhultak, meghámozzuk az almát, és azt is vékony csíkokra vágjuk az uborkareszelőn.

Összekeverjük az almát a zellerrel, hozzáadjuk a tejszín és a majonéz keverékét. Ízlés szerint tehetünk még hozzá a citromléből, sóból, cukorból. Jól behűtve tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés