2020. Augusztus 15. szombat

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Betegségek és gyógyszerek gátolják a merevedést
A diagnózisaim: Hernia disci intervertebralis C5 - C6 ( 1998 ). Oclusio art.Vertebralis l. sin (2001), Diabetes Mell. (2001 ). Atrofia cerebri - lesio lacunare post ocl.a.V., Disordo anxiodepresiva, Hypertensio art.,
Álandó erekciós disfunkcióban szenvedek. (ha van kivel, nincs mivel, ha van mivel, nincs kivel..)
Persze, rendszeres ellenőrzésre járok 6 havonta az ideggyógyászomhoz. Javulás látványos és biztató, mégis a nemi életem nulla. Nehezen törődöm bele. Habár 54 éves vagyok, vágyam megvan. Feleségem van csak sex nincs!?
AlifaKedves Uram!
Panaszait okozhatják fizikai betegségei – elsősorban a cukorbetegség és a magas vérnyomás. A levelében felsorolt gyógyszerek közül az antidepresszáns és a vérnyomáscsökkentő nem kívánt hatásai közé tartozik a merevedészavar, de a lorazepam sem tesz igazán jót a merevedésnek. A gyógyszerek természetesen akkor jönnek elsősorban szóba, ha a merevedészavar a szedésük elkezdése után jelentkezett, illetve erősödött. Ebben az esetben meg lehet próbálni a gyógyszercserét – ezt a kezelőorvosával kell megbeszélnie. A másik út lehet valamelyik merevedést elősegítő gyógyszer alkalmazása - a felsorolt gyógyszerek mellett lehet ezeket szedni. Amennyiben nem tartják „illúziórombolónak” használhatnak vákuum pumpát is.
Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés
Ajánló
Ajánló
Ajánló