2021. Szeptember 26. vasárnap
Sírás, hasfájás. Kólika vagy valami más?
TOPIKNYITÓ:
Mikor beszélünk kólikáról?

A rohamokban kitörő sírás átlagos időtartama meghaladja a napi 3 órát,
a csecsemőnél ezek a sírási rohamok 3 vagy több alkalommal is előfordulnak hetente, több héten keresztül,
és a csecsemő életkora több mint 3 hetes, de kevesebb, mint 3 hónapos.
A kólikás csecsemőt szinte lehetetlen megnyugtatni: a ringatás és az altatás éppúgy eredménytelennek bizonyul, mint a tisztába tevés vagy az etetés. És bár a tünetek mögött komoly elváltozások nem tapasztalhatók, ez a helyzet mind a szülők hangulatára, mind a család napi működésére kihatással vannak.
http://protexin.hu/gyermekek/siras-hasfajas-kol
andifeher
2016.07.12. 11:39
Hogyan, miért és mikor érdemes gyermekünkkel “megismertetni” a probiotikumokat? Gyermekünk egészségére születésekor fordítunk a legnagyobb figyelmet. A születése utáni első napok a legkritikusabbak, és ilyenkor fontos odafigyelnünk arra, hogy biztosítsuk babánk számára az egészséges életkörnyezetet, mind a belső mind a külső környezetében.
Babáknak már anyatejben fogyasztható a Restore probiotikum.
andifeher
2017.01.31. 15:29

A probiotikumok szedése módosítja a kövérséghez köthető géneket mind az anyában, mind pedig az újszülöttekben.

A terhesség alatt szedett probiotikum megelőzheti a gyermekek elhízásátA hétköznapi tapasztalattal egybeeső megfigyelés, hogy a túlsúlyos szülőknek gyakrabban születnek túlsúlyos gyermekeik. Ha az interneten a témában megjelenő cikkeket nézzük, gyakran találunk hasonló címeket: ' a kövér gyermek szinte mindig a család bűne…' vagy ' … az elhízott gyerek nem jó étvágyú, hanem beteg … '

Az elhízást valóban népbetegségnek tekinthetjük, olyannyira, hogy WHO az elhízást világjárvánnyá nyilvánította. A háttérben többféle okot feltételeznek, amelyek együttesen járulnak hozzá a jelenséghez. Ezek között vannak teljesen nyilvánvaló okok, mint például a táplálkozási szokások megváltozása (gyorsételek, élelmiszer-adalékok) és a mozgásszegény életmód.
http://protexin.hu/gyermekek/a-terhesseg-alatt- szedett-probiotikumok-megvedhetnek-a-gyermekkor
andifeher
2018.02.21. 17:21


andifeher
2017.01.31.
1 .oldal