2017. Október 17. kedd


Hozzávalók:
2 db nagyobb tisztított, filézett pisztráng
10-15 dkg apróra vágott olívabogyó
1 fej vöröshagyma
olívaolaj, vaj
só, bors, citrom


ELKÉSZÍTÉSE:

Sózzuk meg enyhén a pisztrángokat, majd keverjük össze az apróra vágott vöröshagymát és az olívabogyót. Töltsük meg vele a halakat. A vajat olvasszuk fel, és keverjük össze az olívaolajjal, majd a keverékkel kenjünk ki egy tűzálló tálat. A halakat tegyük a tálba. Süssük 20-30 percig, közben szórjuk meg borssal.

Tálaláskor facsarjunk rá citromot, és díszítsük citromszeletekkel. Kínáljuk friss zöldsalátával.

További karácsonyi receptek



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

A pisztráng sovány hús, fehérjékben és omega-3 zsírsavakban igen gazdag. Az olívaolaj és az olívabogyó (csakúgy, mint az omega-3 zsírsav) segít az egészségkárosító szabad gyökök megkötésében, a gyulladásos folyamatok megelőzésében, támogatja az idegrendszer működését, és csökkenti az érrendszeri betegségek kockázatát.








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés