2017. Március 28. kedd


Hozzávalók:
4 lazacfilé
1 db 5 cm-es gyömbérgyökér
12 szál korianderzöld
2 lime
13 dkg vaj
2 evőkanál napraforgóolaj
só, feketebors, Cayenne-bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Előmelegítjük a sütőt 220 C-ra (légkeveréses sütőt 200 C-ra). Megtisztítjuk, felszeleteljük a gyömbért, és turmixgépbe tesszük. Leöblítjük a koriandert, néhány szálat félreteszünk, a többit a gyömbérhez adjuk. Lereszeljük az egyik lime héját, kifacsarjuk a levét és a vajjal, sóval, borssal és cayenne-i borssal együtt a turmixgépbe tesszük a gyömbérhez. Simára turmixoljuk, majd a masszából hengert formáljuk, és frissentartó fóliába tekerve hűtőbe tesszük. A másik lime-ot cikkelyekre vágjuk, félretesszük.

Kenjük ki a tepsit vajjal, rendezzük el benne a lazacot, és kenjük meg olajjal. Megsózzuk, és kb. 8 percig sütjük, amíg finoman omlóssá nem válik. Vegyük ki a halat, tegyük tányérra, vágjuk 4 szeletre a vajhengert, és tegyük a lazacokra. Lime-cikkelyekkel és korianderzölddel díszítve tálaljuk.

Tápérték egy adagban: 2 g szénhidrát, 26 g fehérje, 57 g zsír (ebből 33 g telítetlen zsírsav), D-vitamin, E-vitamin.



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

A lazac sovány hús, sok fehérjét tartalmaz, ezért lábadozó betegeknek, fogyókúrázóknak is ajánlható. Az omega-3 zsírsavak kiváló forrása, melyek erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatás fejtenek ki.

További karácsonyi receptek

 








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés