2017. Március 28. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg filézett hideg csirkesült vegyes testrészekből
2 db grapefruit
500 g cékla
250 g retek
200 g zöldbab
200 g barna rizs
200 g csökkentett zsírtartalmú (12%-os) tejföl
kevés só
almaecet, kukoricacsíra-olaj
őrölt fehér bors
kömény, gyömbér, kurkuma
bazsalikom, tárkony, snidling, lestyán
fokhagyma, vöröshagyma
ecetes torma


ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkehúst a felsorolt fűszerekkel és sóval megszórjuk, kevés kukoricacsíra-olajjal bekenjük, megsütjük, majd kihűtjük. A grapefruitot cikkekre szedjük. A nyers céklát megreszeljük vagy felszeleteljük, megsózzuk, finomra vágott fokhagymával és őrölt fehérborssal ízesítjük, egy csepp almaecetet teszünk rá, kevés ecetes tormával összekeverjük, majd ráöntjük a tejfölt. A zöldbabot kevés vízben vagy gőzben megpároljuk. Pároláshoz teszünk bele sót, gyömbért, bazsalikomot, tárkonyt. A barna rizst sóval, őrölt fehérborssal és kevés apróra vágott vöröshagymával puhára pároljuk. A reteksalátához a legyalult vagy felszeletelt retket megsózzuk, borsozzuk, majd kevés almaecettel és kukoricacsíra-olajjal összekeverjük.

Tálaláskor a tejfölös céklasalátát, a párolt zöldbabot, a reteksalátát a tányéron összerakjuk, a barnarizst snidlinggel megszórjuk, középre helyezzük a filézett hideg csirkesültet, a hús köré a grapefruit-cikkeket. Egy-két cikk levét rányomjuk a hideg csirkesültekre.

Szerző Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés