2019. December 14. szombat


Hozzávalók:
5 db közepes méretű cukkini
5 gerezd fokhagyma
fél citrom
olívaolaj
só, bazsalikom, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Mossuk meg a cukkinit, és szeleteljük hosszában ujjnyi vastagságúra. Sózzuk meg mértékletesen, hagyjuk állni kb. 20 percig, töröljük szárazra, és süssük ropogósra mindkét oldalát. Tegyük papírszalvétára, hogy az olaj eltávozhasson. Keverjük össze az olívaolajat, a bazsalikomot, a borsot, az összezúzott fokhagymát és a citrom levét. Azonnal is tálalhatjuk a cukkinit, ráöntve a keveréket, de ha egy óráig állni hagyjuk a keverékkel leöntve, akkor az ízek jobban összeérnek.

Pirítóssal tálalva kiváló vacsora az egész családnak.



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

A cukkini vitamindús zöldség; a fokhagyma és az olívaolaj a szívés érrendszeri betegségek ellen véd; a bazsalikom pedig antibakteriális hatású. Ennek a receptnek szinte minden alkotórésze gyógyerõvel bír. Bánjunk csínján a sóval! A candida-diéta kezdeti szakaszában is fogyasztható.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés